Gazete Haberturk

Gazete Habertürk, Türk basınında yeni bir oluşum yaratmak ve bu oluşumla Türk medyasındaki dengeleri yeniden kurmak üzere büyük yeniliklerle, 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

“Türkiye’nin gelmiş geçmiş tek değişik gazetesi” sloganıyla yola çıkan Habertürk, farklı ülkelerin gelişmiş matbaalarının en iyi özellikleri bir araya getirilerek kurulan dünyanın en gelişmiş ve modern matbaası ile sektörde birçok yeniliğe imza atmıştır.

Ergonomik boyutu ve dergi kalitesinde baskı yapabilen teknolojisi ile Türk okurunu dünya standartları ile buluşturan Habertürk, Türk basınındaki rekabet çıtasını yukarıya çekmeyi, medyadaki dengelerin yeniden kurulmasına ve gerçek bir medya ortamının doğmasına imkan sağlamayı hedeflemiştir. Bu amaçla Türkiye’nin en iyi gazetecilerini ve muhabirlerini çatısı altında toplayan Habertürk, özel haberleri, gündem belirleyen röportajları ve özel dosyaları ile kısa sürede “Türkiye’nin en etkin gazetesi” olmayı başarmıştır.

Tüm bunların yanı sıra bölünmüş ve kamplaşmış Türk medyasında tarafsız ve bağımsız yönüyle de ilgi çeken ve güven sağlayan Habertürk’ün tek kriteri yayın hayatı boyunca “Doğruluk” olmuştur.

Gazete Habertürk, yayım hayatına başlamasından yaklaşık 10 yıl sonra, 5 Temmuz 2018’de basılı yayıma son vererek, haberturk.com üzerinden dijital olarak yayınlanmaya devam etmektedir.